Anouar Kali komt voorlopig niet naar Anderlecht

© IMAGEGLOBE

Opleidingssom voor het Utrechttalent vormt belangrijkste struikelblok.

De overgang van Anouar Kali (21), een talentvolle middenvelder met de Marokkaanse-Nederlandse nationaliteit, naar Brussel leek lange tijd in kannen kruiken. De Marokkaanse jeugdinternational sprak immers al twee keer uitgebreid met de clubleiding van Anderlecht en kreeg zelfs een persoonlijke rondleiding van John van den Brom, na het concrete aanbod van een vierjarig contract.

Maar in Voetbal International legt manager Herman Van Holsbeeck uit dat een overgang nog niet definitief is. “Kali kan weliswaar transfervrij vertrekken, maar is niet gratis. Wij moeten als buitenlandse vereniging een opleidingssom voor hem betalen die niet voor de poes is. Daarom wachten wij met beslissingen tot ná de competitie. Er ligt geen getekend contract met Kali. Dus hij heeft ook de mogelijkheid om met andere clubs te praten. Dat is voor ons geen probleem.”

Die gang van zaken is opvallend, want de regels over de hoogte van die vergoeding (een half miljoen euro) zijn al jaren bekend. Een langer verblijf voor Kali bij FC Utrecht lijkt uitgesloten. Zijn salariseisen liggen immers ver boven de nieuwe normering voor spelers van maximaal 250.000 euro per seizoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier