Anthony Vanden Borre: Ik ben een goede jongen

© Belga

RC Genk heeft aanwinst Anthony Vanden Borre voorgesteld. De 22-jarige verdediger tekende een contract voor anderhalf seizoen, met optie op een bijkomend seizoen.

Competitieleider RC Genk heeft woensdag aanwinst Anthony Vanden Borre voorgesteld. De 22-jarige verdediger tekende dinsdag een contract voor anderhalf seizoen, met optie op een bijkomend seizoen.

“Dit is een sportieve keuze,” zei Vanden Borre op de persconferentie. “Genk is ambitieus en bovendien kent trainer Frankie Vercauteren mij goed”.

Veelbelovend

Vanden Borre begon zijn carrière bij Anderlecht en debuteerde in maart 2004 in eerste klasse. Voor het seizoen 2007-2008 stapte hij over naar het Italiaanse Fiorentina, en sinds januari 2008 speelde hij voor Genoa. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan het Engelse Portsmouth.

Vanden Borre debuteerde op zestienjarige leeftijd veelbelovend maar kon de hooggespannen verwachtingen nadien nooit echt inlossen. Hij liet zich bovendien meermaals opmerken door zijn moeilijk karakter, maar dat behoort volgens hem tot het verleden.

“Ik ben ouder en milder geworden. Ik ben een goede jongen en dat wil ik bewijzen. Ik kom van ver. Een terugkeer naar België was voor mij om vele redenen de beste oplossing.”

Vanden Borre is pas na de winterstop speelgerechtigd, maar mag tot dan wel meespelen met de beloften en in vriendschappelijke wedstrijden. “In januari wil ik er staan,” zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier