Antoine Griezmann: ‘Ik verdien trofee voor UEFA-speler van het Jaar’

Antoine Griezmann © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Wie was de beste speler van het afgelopen seizoen in Europa: de Fransman Antoine Griezmann, de Portugees Cristiano Ronaldo of de Welshman Gareth Bale? De winnaar wordt donderdag bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

De trofee werd in 2011 in het leven geroepen en wordt dus voor de zesde keer uitgereikt. Dat gebeurt op basis van beoordelingen van sportjournalisten uit de 55 aangesloten landen bij de UEFA.

Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Gareth Bale
Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Gareth Bale© Belga Image

De laureaat volgt de Argentijn Lionel Messi op, die ook de eerste editie won. Cristiano Ronaldo kan de trofee ook voor de tweede keer winnen, na 2014. In 2013 ging Franck Ribéry ermee aan de haal, het jaar voordien Andrès Iniesta.

Antoine Griezmann

Zeker is al dat de winnaar in Madrid speelt. De Fransman Antoine Griezmann bereikte met Atletico Madrid de finale van de Champions League. Daarin trok stadsrivaal Real Madrid, met Ronaldo en Gareth Bale, aan het langste eind, na onder meer een gemiste strafschop van Griezmann.

Op het EK met Frankrijk greep Griezmann voor eigen publiek nipt naast te titel. Tegen Portugal werd het 0-1 na verlengingen. Nadien werd hij wel uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Griezmann vindt dan ook dat hij de trofee verdient, zegt hij. ‘Zonder een dikke nek te hebben, denk ik dat. Ik had immers een geweldig seizoen met mijn club en met de nationale ploeg, mijn beste seizoen tot hiertoe. Sowieso ben ik heel trots op deze nominatie, het betekent dat ik op goede weg ben om bij de allerbesten te zijn. Hopelijk volgen er nog veel goals, assists en trofeeën’.

Cristiano Ronaldo

Twee verloren finales dus, dan doet Ronaldo beter, al viel hij in de EK-finale vroeg uit met een blessure en kon hij dus zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.

‘Wat prijzen betreft, was dit mogelijk het beste seizoen in mijn carrière,’ zegt ‘CR7’. ‘Met mijn ploeg en met mijn land won ik de twee belangrijkste trofeeën, maar vooral de EK-winst met Portugal maakte er een uitzonderlijk jaar van. Ik was ook topschutter in de Champions League en speelden een goed EK.’

Ronaldo heeft ook lof voor Zinedine Zidane, die tijdens het seizoen overnam als trainer van Real Madrid. ‘We waren niet goed begonnen, maar het liep nog goed af. De komst van Zidane heeft veel zaken verbeterd in de ploeg.’

Gareth Bale

Ronaldo’s ploegmaat Bale heeft natuurlijk ook de Champions League-winst op zak en werd met Wales dé revelatie van het EK in Frankrijk, met de verloren halve finale tegen Portugal. Hét hoogtepunt noemt hij toch de CL-finale. ‘Het was een lang en zwaar seizoen, we hebben tot het einde gestreden en het was een lastige wedstrijd tegen Atletico, maar we bleven gaan en wonnen. Dat zijn geweldige herinneringen om op terug te blikken’.

Ook ‘Garry’ spreekt van het beste seizoen in zijn carrière, maar benadrukt ook het belang van het collectieve. ‘Je wint dit soort individuele prijzen niet alleen, je dankt ze aan de prestaties van je team. De nominatie is geweldig, maar ik moet al mijn ploegmaats bedanken bij de nationale ploeg en bij de club. Het zou leuk zijn om te winnen, maar ik vind trofeeën met mijn team belangrijker’.

De winnaar wordt donderdag bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier