Antonio Conte verwacht ‘lastige wedstrijd’ tegen België

Antonio Conte © AFP

Ook de Italiaanse nationale elf is neergestreken in Frankrijk, met name in het Zuid-Franse Montpellier, de uitvalsbasis voor de Squadra tijdens het komende EK.

Maandag spelen de troepen van Antonio Conte hun eerste wedstrijd in groep E tegen de Rode Duivels. “Dat wordt een lastige wedstrijd”, vertelde de Italiaanse bondscoach.

“Maar misschien is het wel goed om het toernooi te beginnen tegen zo’n sterke ploeg. Dan moet je er meteen staan”, aldus Conte, die zijn team naar eigen zeggen de voorbije twee jaar heel wat vooruitgang zag boeken. “We hopen dat we op het EK op de ingeslagen weg voortgaan.

Italië heeft in het verleden al heel wat titels gewonnen, maar daar moeten we ons niet op focussen. We moeten realistisch zijn, enkel het heden telt.”

Toernooi spelen om te winnen

Bondsvoorzitter Carlo Tavecchio is alvast met heel wat ambities naar buurland Frankrijk afgezakt. “Italië speelt elk toernooi om te winnen”, vertelde Tavecchio in de krant ‘Tuttosport’. “Alle teams hebben het lastig als ze tegen Italië moeten spelen.”

Donderdag trainen de Azzurri voor een eerste keer in Frankrijk. In Montpellier wordt een talrijke opkomst van toeschouwers verwacht.

De viervoudige wereldkampioen en regerend Europees vicekampioen start maandag zijn EK tegen de Rode Duivels in Lyon. De andere landen in groep E zijn Zweden en Ierland. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier