Antwerp (en Brussel) ontvangen wel AZ-supporters

Antwerp-spelers na de kwalificatie tegen Viktoria Plzen. © belgaimage

Supporters van AZ mogen volgende week met een gerust hart naar Brussel komen om er hun ploeg aan te moedigen tegen Antwerp. Dat bevestigde het Brusselse stadsbestuur woensdag.

De fans van Antwerp zijn donderdag niet welkom in het Nederlandse Enschede, waar AZ in het stadion van FC Twente de Great Old ontvangt in de play-offs van de Europa League. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen kan de veiligheid onvoldoende worden gewaarborgd.

Voor de terugmatch op 29 augustus in het Koning Boudewijnstadion stelt er zich geen probleem. Antwerp speelde er al op 8 augustus tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. ‘Uiteraard kunnen de fans van Antwerp en die van Alkmaar hun team komen aanmoedigen’, benadrukt de Brusselse burgemeester Philippe Close. ‘Brussel zal hen met open armen ontvangen.’

Benoit Hellings, eerste schepen en bevoegd voor sport, vult aan. ‘Als hoofdstad van België is Brussel regelmatig het toneel van internationale sportevenementen. Antwerp huurt het Boudewijnstadion voor zijn Europese wedstrijden omdat hun infrastructuur ontoereikend is.’

Voor de match van donderdag proberen AZ & Antwerp overigens toch nog een regeling te treffen. Beide partijen zijn namelijk voorstander van een match in zo sportief mogelijke omstandigheden. Een kans voor uitsupporters om hun ploeg te kunnen aanmoedigen hoort daarbij. Mocht het toch bij de eerste beslissing blijven, trekt The Great Old een groot scherm op aan de Bosuil. 6000 fans krijgen de kans om de match op die manier te volgen. De toegangsprijs bedraagt €5.