Argentinië – België in enkele eigenzinnige cijfers

Dries Mertens © Belga Image
Katrin Swartenbroux
Katrin Swartenbroux Chef Lifestyle KnackWeekend.be

Wie overmand wordt door emoties kan enkel nog beroep doen op de exacte wetenschap. Terwijl Messi en de zijnen een dikke zwarte lijn onder het WK-avontuur van onze Rode Duivels trokken, zette Sportmagazine nijver streepjes.

“Zal ik voor mijn verslag anders eens de cijfers bijhouden die niemand anders bijhoudt? Het aantal keer 1986 genoemd wordt? Na de hoeveelste minuut het getoeter begon? Cijfers, want mathematisch is alles nog mogelijk enal!”

Grapjes maken voor een wedstrijd doe je alleen wanneer je heel zeker bent. Of net heel zenuwachtig. Het feit dat mijn telefoon bijna uit mijn handen glibberde toen ik bovenstaande naar mijn hoofdredacteur sms’te getuigt in het voordeel van dat laatste, er stond namelijk heel veel op het spel. Bij winst tegen Argentinië zouden we immers (dat weet u ondertussen wel) doorstoten naar de halve finale om het daar (oh zoete dromen en regenbogen) te mogen opnemen tegen het Oranje geweld, een duel dat wederkeert in mijn mooiste, met Fanta-ondergespetterde tienerherinneringen. Wanneer u dit leest bent u hopelijk mentaal sterk genoeg om te aanvaarden dat bovenstaand scenario geen realiteit wordt – althans niet dit jaar.

Eindigen met slechts één doelpunt verschil van een voetbalparel als Argentinië is bijlange geen belabberd resultaat. Ten onder gaan was een plausibel scenario, eentje dat geen afbreuk had gedaan aan onze fierheid. Nee, verliezen was misschien voorspelbaar, maar niet op deze manier. Voor mijn emoties de bovenhand halen: tijd voor ratio!

Harten veroverd door Kompany bij het voorlezen van het antiracisme statement: 3.764 869, want bij “de Vincent” weet je dat zoiets oprecht en uit het hart komt

Argentijnse voetballers die hun volkslied meezongen: geen (heeft dit lied wel woorden?)

Belgische voetballers die hun volkslied meezongen: Waarschijnlijk acht. Voor zover de camera niet uitweek naar het publiek hebben we zes spelers zien meelippen, met eervolle vermelding voor Jan “uit volle borst betekent écht uit volle borst” Vertonghen.

Verontwaardigde tweets over de aanwezigheid van Jerre Meus in Diabo: 2366 en dan zochten we enkel nog maar op de hashtag

Argentijnen waarvan de spelersfoto effectief een goede foto is: 3 (Higuaìn, Mascherano, Lavezzi)

Belgen waarvan de spelersfoto effectief een goede foto is: 3 (Kompany, Fellaini, Van Buyten), ondanks het potentieel!

Felgekleurde schoenen op het veld: 42, enkel Di Marìa hield het sober met zijn zwart witte Adidas Battle Packs

Hartaanvalgevaar voor Wilmots: 1. Misschien. Na die doelpoging van Mirallas. Voor de rest was er vooral veel woede en frustratie, bliksemschichten die uit zijn hoofd straalden en als een bom insloegen in de Belgische huiskamer. “Wilmots ziet het precies niet meer zitten, maar hij heeft Mertens en Lukaku nog niet ingezet, toch?”

Aantal eitjes die onze eierstokken spontaan afscheidden bij het inbrengen van Dries Mertens: een zevental. Zelfs de guitige vle(u)gel kon de rondfladderende troep eksters in onze maagstreek niet verjagen.

Grassprietjes die de Argentijnen bij het ontbijt nog van tussen hun snijtanden moesten pulken: 46809. Als ze gisteravond tenminste netjes hun tanden gepoetst hadden.

Kilocalorieën verorberd: 1500, verdeeld over enkele zakken chips, dipsaus, nootjes en vingernagels.

Aantal vermeldingen van 1986: 2. Het mes moest niet worden rondgedraaid.

Flessen troostcohol: 5, en geen ervan Argentijns.

Wanneer het getoeter begon: omstreeks één uur ’s nachts, toen iedere Nederbelg-tot grote opluchting van de oproerpolitie- uit zijn kooi van onzekerheid mocht breken. Als zowel België als Nederland gisteravond hun wedstrijd verloren hadden, dan was er van Werchter, Maasmechelen en het Antwerpse Zuid niet veel overgebleven.

Lucky number: 2016

Duizend keer merci gasten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier