Argentinië plaatst zich met veel moeite voor kwartfinales

Angel Di Maria © Reuters

Argentinië plaatst zich tegen Zwitserland na verlengingen met 1-0 voor kwartfinales.

Argentinië had in de groepsfase, ondanks een 9 op 9 en vier goals van Messi, niet kunnen overtuigen en ook tegen de Zwitsers liep het aanvankelijk stroef. Messi trachtte zijn ploeg, waarin Lavezzi de geblesseerde Agüero verving, op sleeptouw te nemen maar de Zwitsers hadden weinig moeite om de Albiceleste op te vangen. Het team van bondscoach Ottmar Hitzfeld, die afgelopen nacht zijn broer verloor aan kanker, kreeg zelfs de beste kansen in de Arena Corinthians maar Xhaka en Drmic sprongen slordig om met de mogelijkheden. Aan de overzijde kwam Garay dicht bij de openingsgoal maar de Zenit-aanwinst was net een fractie te laat om binnen te knikken.

Na de pauze bleven de kansen schaars. Argentinië, dat de bal opeiste, trachtte een gaatje te vinden in de Zwitserse defensie maar “La Nati” bleef al bij al makkelijk overeind. Pas in minuut 62 moest de Zwitserse goalie Diego Benaglio vol aan de bak na een kopbal van de tot dan onzichtbare Higuain. Het sluitstuk van Wolfsburg zweefde het leer mooi uit doel. Vijf minuten later zette Messi zich aan het kanon. Zijn uithaal ging net over. Twaalf minuten voor tijd zorgde Messi opnieuw voor gevaar. De linkspoot van Barcelona haalde uit van binnen de 16 maar Benaglio ging goed plat. Zo bleef een doelpunt uit en waren, voor de vierde keer in deze achtste finales, verlengingen nodig.

Bij het begin van de tweede verlenging kreeg Lucas Biglia nog wat speelminuten gegund. De voormalige aanvoerder van Anderlecht zag hoe Angel Di Maria twee minuten voor tijd zijn team bevrijdde. Na een assist van Messi vloerde hij Benaglio. Aan de overzijde kwam Zwitserland nog heel dicht bij de 1-1 maar Dzemaili raakte de paal. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier