Argentinië plaatst zich voor WK in Rusland na hattrick van Lionel Messi

Lionel Messi © Belga Image

Argentinië heeft zich op de laatste speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule geplaatst voor het WK voetbal in Rusland volgend jaar. Ook Brazilië, Uruguay en Colombia gaan door.

Argentinië had zijn lot niet meer in eigen handen bij aanvang van de partij in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. En na een minuut zag het er nog minder rooskleurig uit toen Romario Ibarra Ecuador op voorsprong had gebracht. Maar de Argentijnse kapitein Lionel Messi maakte die achterstand eigenhandig ongedaan. De dodelijke samenwerking met Angel Di Maria zorgde ervoor dat La Albiceleste uiteindelijk Ecuador met 1-3 over de knie legde en zich verzekerde van het derde Zuid-Amerikaanse WK-ticket.

De strijd om de vierde plaats in de poule lag ook nog volledig open. Maar Chili schoot zichzelf in de voet door met 3-0 te verliezen van Brazilië, dat reeds geplaatst was. Door het 1-1 gelijkspel tussen Peru en Colombia pakken de Colombianen de felbegeerde vierde plaats die rechtstreeks toegang geeft tot het WK in Rusland. Chili eindigde met evenveel punten als Peru maar de Peruvianen kunnen een beter doelpuntensaldo voorleggen waardoor zij en niet Alexis Sanchez en co het tegen Nieuw-Zeeland zullen opnemen in het barrageduel voor het WK.