Argentinië vernedert Paraguay in halve finales Copa America

© Belga Image

Argentinië heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de Copa America. In de halve finales waren de vicewereldkampioenen met 6-1 te sterk voor Paraguay.

In de finale wacht zaterdag de clash met gastland Chili in de hoofdstad Santiago.

Messi en Di Maria

Draaischijf Lionel Messi had met drie assists een belangrijk aandeel in de overwinning van La Albiceleste, in Chili op jacht naar een vijftiende zege op de Copa America. Linkerflankverdediger Marcos Rojo zette Argentinië na vijftien minuten al op voorsprong, net voor het halfuur maakte Javier Pastore met een afstandsschot de 2-0. Bij de rust was het nog spannend, na de aansluitingstreffer van invaller Lucas Barrios. Na de kampwissel besliste Manchester United-winger Angel Di Maria met twee doelpunten de wedstrijd. In de slotfase breidde Argentinië de voorsprong nog wat verder via Sergio Agüero en Gonzalo Higuain.

Voor de Argentijnen is het al van 1993 geleden dat ze de Copa America nog eens konden winnen, Chili wacht nog steeds op een eerste eindzege. Als Argentinië wint, komen ze met vijftien eindzeges op gelijke hoogte met recordkampioen Uruguay.

In de wedstrijd om de derde plaats nemen Paraguay en Peru het vrijdag in Concepcion tegen mekaar op. (Belga/KVDA)