Ariël Jacobs ‘niet ontevreden over nieuwe spelers’

© Belga

Anderlecht heeft zijn zesdaagse stage in het Nederlandse Tegelen afgesloten met een 1-0 verlies tegen de Roemeense kampioen Otelul Galati. Toch is trainer Ariël Jacobs redelijk tevreden.

Anderlecht heeft zijn zesdaagse stage in het Nederlandse Tegelen afgesloten met een 1-0 verlies tegen de Roemeense kampioen Otelul Galati. Toch is trainer Ariël Jacobs redelijk tevreden na de stageweek. “Er zijn altijd positieve zaken én werkpunten te vinden,” zegt Jacobs op de website van Anderlecht. “Denken dat na 14 dagen training meteen alles in elkaar zou passen, is te gemakkelijk”.

Jacobs is niet ontevreden over de nieuwe spelers. “Ik ben al bij al tevreden over de mate van integratie die er nu al is. Ook de jongeren die deze stage afwerkten, wisten zich heel goed te integreren in de A-kern.”

Blessureleed

De Anderlecht-trainer beklaagt zich wel over de vele geblesseerden. “We zitten momenteel nog met een voltallige groep in de tribune. Die blessures brengen vanzelfsprekend ook problemen mee tijdens de voorbereiding. We hebben daardoor deze week ook al heel veel individueel moeten werken. En dat zal nog zo zijn tot volgende week.”

“Als trainer wil je zo snel mogelijk toegroeien naar een vaste ploeg en liefst met zoveel mogelijk spelers in de groep,” aldus Jacobs. “Zodat – als er dan iets voorvalt – je toch nog voldoende gewapend bent. Want momenteel zijn sommige posities echt onderbezet.”

De blessure van Romelu Lukaku evolueert gunstig, meldt Anderlecht. Verwacht wordt dat de spits volgende week opnieuw kan aansluiten bij de groep. Ook Tom De Sutter staat al redelijk ver in zijn revalidatie en kan grote stukken van de trainingen mee afwerken. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier