Arjen Robben: ‘Dit is om te janken’

© AFP

‘Ik denk dat we de beker ongeveer drie keer in onze handen hebben gehad. Steeds geven we hem weg. Het is om te janken.’ Dat zei Arjen Robben nadat Bayern München de finale van de Champions League verloor.

Arjen Robben had in München de held kunnen worden, maar de Nederlandse international miste in het begin van de eerste verlenging een strafschop. In de penaltyreeks die volgde, haalde Chelsea het met 3-4.

‘Dit doet pijn’

“Dit doet pijn”, reageerde Robben, nadat hij pas na middernacht de kleedkamer van Bayern München uitkwam. “Het is onbeschrijflijk en ongelooflijk. Ik denk dat we de beker ongeveer drie keer in onze handen hebben gehad. Steeds geven we hem weg. Het is om te janken.”

Twijfels had hij niet, toen hij aanlegde voor de penalty. “Absoluut niet. Ik wilde hem gewoon hard door het midden knallen. De bal ging niet voldoende omhoog.” Chelsea-keeper Petr Cech kon de elfmeter van Robben stoppen.

‘Het wordt stilaan een treurig verhaal’

Net als Daniel Van Buyten is het al de tweede keer dat Robben met Bayern de finale van het Kampioenenbal verliest, na de nederlaag twee jaar geleden tegen Inter Milaan. Een maand later zou Robben met Oranje ook de finale van het WK 2010 verliezen. “Het wordt stilaan een treurig verhaal”, vond de flankaanvaller. “Dit was dé kans. We hebben hem niet benut.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier