‘Arsenal is klaar om in komende jaren prijzen te pakken’

Alexis Sanchez © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Arsenal zag de voorbije jaren veel topspelers vertrekken zonder evenwaardige vervangers aan te trekken, maar daar komt verandering in. Volgens aandeelhouder Alisher Usmanov heeft de club de mogelijkheden om financieel en sportief met de absolute wereldtop te concurreren.

De Oezbeekse miljardair (60), die volgens Forbes een vermogen van 16 miljard dollar bezit en daarmee tot de 50 rijkste mensen op onze planeet behoort, is met 30 procent de op een na grootste aandeelhouder van Arsenal. De Amerikaanse eigenaar Stan Kroenke is de grootste.

‘Ik geloof dat er een nieuw tijdperk aanbreekt voor Arsenal, waarin we prijzen zullen pakken,’ zei Usmanov aan de krant Daily Telegraph. ‘In het verleden verkochten we spelers en waren we niet in staat om de beste spelers te kopen. Dat is nu voorbij.’

Topaankopen

Dat de woorden van Usmanov geen loze beloftes zijn, moet blijken uit de laatste transfers van de Gunners. Zo gaf Arsenal vorig seizoen 50 miljoen euro uit om Mesut Özil bij Real Madrid weg te kapen en deze zomer 44 miljoen om Alexis Sanchez van Barcelona naar Londen te halen.

Een verschil tegenover de zomers van 2011 en 2012, toen sterkhouders als Cesc Fabregas, Samir Nasri en Robin van Persie de club verlieten en onvoldoende vervangen werden.

Bovendien hoopt manager Arsène Wenger nog de Duitse wereldkampioen Sami Khedira over te nemen van Real Madrid.

Premier League

Het nieuwe beleid heeft vorig seizoen alvast vruchten afgeworpen. Arsenal won de FA Cup, zijn eerste prijs in negen jaar. Dit seizoen mikt de club op de Premier League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier