Arsenal pakt eerste finaleticket Europa League

Arsenal-spelers vieren een tweede doelpunt tegen Valencia CF in de halve finale van de Europa League, 9 mei 2019 © Belga

Arsenal heeft donderdagavond op bezoek bij Valencia zijn goede uitgangspositie na de heenwedstrijd (3-1) in de halve finales van de Europa League kunnen verzilveren. De Gunners wonnen ook de return met 2-4. De andere halve finale tussen Chelsea en Frankfurt is toe aan verlengingen. Het stond 1-1 na 90 minuten.

Valencia leek nog even te kunnen dreigen na een vroeg doelpunt van Kevin Gameiro (11.) en enkele grote mogelijkheden, maar Pierre-Emerick Aubameyang kon de Spanjaarden al snel een halt toeroepen (17.).

In de tweede helft deed Alexandre Lacazette (50.) de boeken volledig toe voor Valencia, dat op dat moment nog 4 keer moest scoren voor de kwalificatie. Gameiro wist nog gelijk te maken met zijn tweede van de avond (50.), maar zag aan de overkant hoe Aubameyang met nog twee treffers (69. en 89.) aan een hattrick kwam: 2-4.

De finale van de Europa League wordt op 29 mei gespeeld in het Olympisch Stadion in het Azerbeidzjaanse Bakoe, waar ook enkele wedstrijden van het EK 2020 zullen plaatsvinden.