‘Arsenal ziet Fabregas en Nasri vertrekken’

© EPA

Hoogstwaarschijnlijk wordt de langverwachte transfer van Cesc Fabregas van Arsenal naar FC Barcelona deze week afgerond.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de langverwachte transfer van Cesc Fabregas van Arsenal naar Barcelona deze week afgerond. Samir Nasri zou de ‘Gunners’ verlaten voor Manchester City.

Verschillende Britse media melden vandaag dat Fabregas (24) op het punt staat een contract te tekenen bij de Europese kampioen FC Barcelona, dat hem tot zijn 16e opleidde.

Met de overgang van de 58-voudige Spaanse international is een bedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid. Arsenal zou akkoord gaan met een transfersom van 34 miljoen euro aangevuld met bonussen die tot 6 miljoen euro kunnen oplopen. Naar verluidt laat Fabregas ook een premie van zo’n 5 miljoen euro vallen die Arsenal hem bij een transfer zou moeten betalen.

Vermoedelijk wordt de deal nog deze week beklonken. Als Fabregas volgende dinsdag zou spelen met Arsenal tegen Udinese in de play-offs van de Champions League, dan mag hij dit seizoen niet meer voor Barcelona aantreden in het kampioenenbal.

Ook Nasri staat volgens de BBC op het punt om Arsenal te verlaten. Manchester City wil circa 25 miljoen euro betalen voor de 24-jarige Fransman. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier