Arsène Wenger denkt aan klacht omdat Vermaelen speelde

© Reuters

De Arsenalmanager is niet te spreken over het feit dat de verdediger een hele wedstrijd speelde met de Rode Duivels tegen Griekenland.

Arsenalmanager Arsène Wenger zegt dat het optreden van Thomas Vermaelen met de Rode Duivels tegen Griekenland mogelijk de enkelblessure van de verdediger verergerd heeft. Hij overweegt een klacht in te dienen.

Vermaelen stond woensdag 90 minuten op het veld in de oefeninterland tegen Griekenland (1-1). Hij was echter onzeker voor de wedstrijd nadat hij in het Premier League-derby tegen Tottenham een trap op de enkel had geïncasseerd.

Wenger moet de steunpilaar van zijn verdediging mogelijk missen in het duel tegen Liverpool.

“Onbegrijpelijke beslissing”

De Fransman reageert boos. “De Belgische voetbalbond heeft een beslissing genomen die ik niet kan begrijpen,” zei Wenger aan de BBC. “Ze dwongen de speler eerst om te reizen en vervolgens om een hele wedstrijd te spelen. Ze hadden een centrale verdediger op de bank die niet speelde in een oefenduel, hoewel de Belgen niet naar het EK gaan. Ik wil onderzoeken of we geen klacht kunnen indienen.”

Oorspronkelijk was het plan om Jan Vertonghen in te brengen voor Vermaelen, maar de uitsluiting van Nicolas Lombaerts gooide roet in het eten, zo liet bondscoach Georges Leekens donderdag weten op de persconferentie in het bondsgebouw.

Blessures

De 26-jarige Vermaelen wordt dit seizoen geteisterd door blessures en was tussen augustus en oktober vorig jaar meer dan twee maanden buiten strijd door een enkelblessure.

Arsenal staat momenteel op de vierde plaats in de Premier League, een plaats die recht geeft op deelname aan de Champions League.

Leekens: “Wenger heeft mijn nummer”

In een reactie aan Belga toont bondscoach Georges Leekens begrip voor Wenger maar wijst hij er tegelijkertijd op dat er geen afspraken waren gemaakt tussen de bond en de Gunners. “De medische staf heeft Thomas beoordeeld en gezegd dat hij klaar

was om te spelen. Arsenal had ons ook niet gevraagd om Thomas geen volledige wedstrijd te laten spelen. Arsène heeft mijn nummer en hij mag me altijd bellen.”

Leekens begrijpt wel dat Arsenal zijn sleutelspelers in deze cruciale periode van het seizoen niet graag kwijtspeelt. ” Ik ben ook clubcoach geweest. Jongens als Vermaelen en van Persie zijn belangrijk voor Arsenal. De datum voor de wedstrijd was ook niet ideaal maar die wordt vastgelegd door de FIFA”. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier