Arsène Wenger panikeert niet

© EMPICS Sport

Franse manager van Arsenal bant het woord crisis.

De Gunners kwamen niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen laagvlieger Bolton Wanderers. Daardoor zakt het team van Thomas Vermaelen alweer verder weg in het klassement van de Premier League, want ze staan slechts op een teleurstellende zevende plaats geparkeerd.

“Ik ben er van overtuigd dat we nog bij de eerste vier kunnen eindigen”, behoudt manager Arsène Wenger zoals altijd zijn optimisme op de BBC. “We hebben weliswaar nog een lange weg te gaan, maar ik heb vertrouwen in onze kwaliteiten.”

De Londense ploeg is immers nog in strijd voor de FA Cup en neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen AC Milan.

“We zullen meer dan ooit tevoren van duel naar duel moeten denken”, verweert de Franse trainer zich met een huizenhoog cliché. “We kunnen het ons niet veroorloven veel steken te laten vallen. Het blijft gewoon lastig op drie fronten te spelen en daar constant een hoog niveau te halen. Een crisis, dat is journalistenpraat. Dat leeft ook totaal niet in een spelersgroep. Zij denken niet: ‘wat maken we toch een moeilijke periode door’.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier