Arzo: ‘Sollied is een trainer voor een grote ploeg’

© Belga

In België is Trond Sollied door zijn passages bij AA Gent, Club Brugge en Lierse geen onbekende; voor César Arzo is het echter een eerste kennismaking.

In België is Trond Sollied door zijn passages bij AA Gent, Club Brugge en Lierse geen onbekende; voor César Arzo is het echter een eerste kennismaking.

Veel heeft Sollied naar verluidt nog niet gepraat met de spelers. Geen verrassing voor wie hem kent, wel voor de Spanjaard. “Ik moet zeggen dat ik daar in het begin wel wat door verrast was, want het is anders dan vorig jaar, toen spraken we de hele tijd”, zegt Arzo in Sport/Voetbalmagazine.

“Maar het is een heel goede trainer, zie ik nu na twee weken al. Ik heb het gevoel dat hij een trainer is voor een grote ploeg. Ik heb met Villarreal bij een grote ploeg gespeeld en wat hij doet is gelijkaardig. Hij ként voetbal. Je kan de hele tijd spreken en toch niks zeggen, terwijl hij niet veel spreekt, maar wel de juiste dingen zegt als hij spreekt. Dan ben je goed.”

Defensie

In de voorbereiding kreeg AA Gent alvast minder goals tegen. Namelijk: geen. De voorbode van een ‘verandering’ in het verdedigende compartiment van de Buffalo’s?

Arzo: “Vorig jaar was het ‘crazy’ met zoveel tegengoals. Maar straks zullen we pas de echte waarde zien, want als je tegen ploegen uit lagere reeksen speelt, is het normaal dat ze maar moeilijk scoren. Deze trainer bereidt de verdediging tactisch voor. Hij legt uit: jij gaat daar en daar staan.”

Daarbij lijkt Sollied Arzo vooral als verdedigende middenvelder te willen uitspelen. Een nieuwe rol voor hem bij Gent, maar niet helemaal onbekend terrein.

“Ik heb er voordien gespeeld in Spanje, toen ik nog jong was”, beaamt de Spanjaard. “Toen ik 19 of 20 was, hebben ze mij naar achteren getrokken in de verdediging en daar heb ik sindsdien altijd gespeeld.”

“Het bevalt mij wel en de trainer vindt dat daar mijn positie is, daar hebben we over gesproken. Ik ga proberen dat goed te doen en mijn passing te verzorgen. Maar als ik terug naar de verdediging moet, zal ik dat ook met plezier doen.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier