AS Monaco lonkt naar de Franse Ligue1

© IMAGEGLOBE

Nabil Dirar, Gary Kagelmacher en Yannick Ferreira-Carrasco drukken hun stempel bij club uit het prinsdom.

De kans is groot dat de Belgische jeugdinternational Yannick Ferreira-Carrasco, samen met Nabil Dirar en Gary Kagelmacher, volgend seizoen in de Franse hoogste klasse speelt. AS Monaco heeft – met een match minder gespeeld – een kloof van vier punten op eerste achtervolger Nantes, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Met Nabil Dirar (ex-Westerlo en Club Brugge) en Gary Kagelmacher (ex-Beerschot) spelen twee oude bekenden bij de Monegasken. De Uruguayaanse centrale verdediger is onbetwist basisspeler, terwijl de Marokkaanse Belg een moeilijk seizoensbegin kende, maar nu beter zijn draai lijkt te vinden.

Het Belgische supertalent Yannick Ferreira-Carrasco (19, ex-Genk) heeft een groot aandeel in het sportieve succes van de rood-witten. De middenvelder zorgde er onlangs in zijn eentje voor dat AS Monaco won van ex-eersteklasser Auxerre. Hij maakte de beide doelpunten in de 0-2-overwinning, waarvan één op strafschop. In totaal zit hij aan zes doelpunten in zeventien wedstrijden als titularis. Bij het begin van het seizoen speelde Ferreira-Carrasco nog voor de tweede ploeg van Monaco.

Claudio Ranieri, ex-coach van onder meer Valencia, Chelsea en Juventus, ziet een grote toekomst weggelegd voor onze landgenoot. “Hij kan een grote speler worden als hij zich blijft ontwikkelen en zijn positieve attitude behoudt op én naast het veld”, liet de Italiaan al optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier