Aston Villa wil 45 miljoen voor Christian Benteke

Christian Benteke spiegelde zich als jeugdspeler aan Thierry Henry. © BELGAIMAGE

Aston Villa wil Christian Benteke niet laten gaan voor minder dan 45 miljoen euro, zoals de clausule in zijn contract vermeldt. Door hun koppige houding riskeren The Villans met een gedesillusioneerde spits achter te blijven.

Christian Benteke wil deze zomer Aston Villa ruilen voor een ploeg die bovenin de competitie meedraait. Hij maakte zijn werkgever de afgelopen maanden duidelijk dat hij geen nieuw contract zal tekenen.

Aston Villa wil enkel meewerken aan een transfer als er een club 45 miljoen euro biedt, een transfersom onder dag bedrag is uitgesloten. Door vast te houden aan de opstapclausule in het contract van Benteke dreigt de club volgend seizoen een gefrustreerde spits te hebben indien er geen ploeg bereid is de gewenste som te betalen.

Tot nu toe is er enkel concrete interesse van Liverpool, maar die haalden onlangs Roberto Firmino van Hoffenheim voor 41 miljoen. Het lijkt dus weinig waarschijnlijk dat The Reds 45 miljoen zullen willen neertellen voor de Belg.

Bij Aston Villa hopen ze dat manager Tim Sherwood Benteke zal kunnen overtuigen om nog een jaartje te blijven met het EK 2016 in het vooruitzicht. Bij Villa is de aanvaller zeker van een basisplaats en daar is bondscoach Marc Wilmots niet ongevoelig voor.

De transfermarkt gaat open op 1 juli. Voor Benteke is het hopen dat er een club op de proppen komt die de gevraagde som op tafel wil leggen. (MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier