Atalanta Bergamo (en Timothy Castagne) mikken op CL-ticket

Spits Duván Zapata is dé sensatie bij Atalanta. © belgaimage

De werkgever van Rode Duivel Timothy Castagne speelt op 15 mei de bekerfinale tegen Lazio en maakt voor het eerst kans op deelname aan het kampioenenbal.

Na 38 speeldagen is de vierde plek voldoende voor een plaatsje tussen de 32 beste clubs van Europa. In Bergamo dromen ze volop van dat scenario, want het belangrijkste clubtoernooi zou een primeur betekenen voor de bescheiden club van voorzitter Antonio Percassi. Enkel een Coppa Italia (1962/63) prijkt op het palmares, na een 3-1-zege tegen Torino, met drie treffers van Angelo Domenghini.

Maar zover zijn de troepen van coach Gian Piero Gasperini (61) nog lang niet. Er wacht hen een harde strijd voor dat felbegeerde CL-ticket met AC Milan, AS Roma en Torino. Ook zij azen op deze unieke kans. De ploeg van de Argentijnse aanvoerder Alejandro ‘Papu’ Gómez (31) moet nog op verplaatsing naar Juventus, Napoli en Lazio.

Schatkist

De schatkist met spelersmateriaal is wel groot. De succesformule van Percassi bestaat eruit om relatief goedkoop onbekende profs binnen te halen.

Voor Timothy Castagne (23) werd in juli 2017 aan KRC Genk 6 miljoen euro betaald, de rechterflankspeler kan tegenwoordig 15 miljoen euro opbrengen. Die inschatting wordt ook gemaakt voor doelman Pierluigi Gollini (24, Aston Villa, 4,5 miljoen euro). Hans Hateboer (25) kwam voor 200.000 euro van FC Groningen, ondertussen is hij net als Remo Freuler (27, FC Luzern, 800.000 euro) 20 miljoen euro waard. Gianluca Mancini (23, AC Perugia, 1 miljoen euro) doet met 25 miljoen euro nog beter.

Scoren

Dé regelrechte sensatie is Duván Zapata (28). De Colombiaanse spits wordt voor twee seizoenen gehuurd van Sampdoria voor 26 miljoen euro en dat blijkt een match made in heaven.

Zapata is de grote man, die razend populair is en een onmisbare pion vormt. Mede dankzij de productiviteit van de pijlsnelle, fysiek sterke en slimme routinier is zijn team na kampioen Juventus de meest scorende ploeg in de Serie A.

Inter aast op de zevenvoudige international als opvolger voor Mauro Icardi, maar weet dat de transfersom ondertussen al oploopt tot 50 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier