Atlético Madrid: het einde van een tijdperk

Inter heeft veel over voor Diego Godín. © BELGAIMAGE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De verdediging van Atlético, dinsdag op bezoek in Turijn, zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien.

Als verdedigen een kunst is, dan lopen er bij Atlético Madrid een paar kunstenaars rond. Te beginnen met boegbeeld Diego Godín. De Uruguayaan is al negen seizoenen lang de rots in de branding en groeide uit tot een cultfiguur. Maar bij Inter ligt een contract van twee seizoenen klaar. Godín zou er vijf miljoen euro netto per jaar kunnen verdienen, iets waar hij op 33-jarige leeftijd moeilijk nee tegen kan zeggen. Verwacht wordt dat José María Giménez, pas 24 geworden, de leidersrol van zijn landgenoot zal overnemen bij los rojiblancos. Bovendien versterkte Atlético zich vorige week nog met de 18-jarige Argentijnse verdediger Nehuén Pérez.

Een zekere vertrekker bij Atlético, althans volgens het Duitse Bild en het Spaanse Marca, is Lucas Hernández. De 23-jarige Franse international onderhandelt al langer met Bayern München. In januari kwam het niet tot een akkoord, maar het lijkt nu nog een kwestie van details te zijn. Hernández, die zowel centraal in de verdediging als op links uit de voeten kan, zou in Duitsland negen miljoen euro per jaar gaan verdienen. Het is niet zeker dat Bayern de volle 80 miljoen euro gaat betalen die in zijn contract als opstapclausule vermeld staat, maar hoe dan ook zal Hernández de recordtransfer van de Beierse grootmacht worden. De duurste aankoop is tot nog toe Corentin Tolisso, die 42 miljoen euro kostte.

Filipe Luís (33) is eveneens op weg naar de uitgang. Het contract van de Braziliaanse linksachter loopt eind dit seizoen af en hij gaat niet in op het voorstel van Atlético om met één seizoen te verlengen.

Ook de verbintenis van Juanfran, 34 intussen, loopt in juni van dit jaar af. Het is niet duidelijk of de Spaanse rechtsachter nog met een jaar zal verlengen. Godín, Luís én Juanfran kwamen in 2014 én in 2016 aan de aftrap van de Champions Leaguefinale, die telkens verloren ging tegen Real Madrid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier