Axel Witsel op weg naar de Premier League?

© Imageglobe/Michel Krakowski

In Engeland vielen de namen van Chelsea, Arsenal en Manchester United al.

Er zijn veel clubs uit heel Europa geïnteresseerd om Axel Witsel aan te trekken, maar als de vraagprijs zo hoog blijft, kunnen alleen de Engelse hem betalen.

De goede resultaten van Standard en de prestaties tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan hebben Axel Witsel (22) in de schijnwerpers gezet. Buitenlandse scouts verdringen zich om hem aan het werk te zien. Witsel staat dus op een kruispunt in zijn carrière en lijkt België te zullen verlaten. Maar naar waar? En voor welke transfersom? Sport/Voetbalmagazine legde het oor te luisteren bij enkele spelersmakelaars die Witsels echte waarde kunnen inschatten.

“De spelers van Standard kosten een fortuin. Ze zijn ruim overschat”, weet Paul Marchioni, hoofdscout van Monaco. “Twee jaar geleden sprak men over 20 miljoen euro, dat is al te gek. Dat Witsel nog bij Standard zit, komt door hun prijspolitiek.”

“Het probleem van Standard is dat het een erg inhalige club is”, zegt Jaouad Boukhari van het Britse agentschap WMG. “Ik zie ze minstens 15 miljoen vragen voor Witsel, terwijl hij dat echt niet waard is. 8 miljoen benadert zijn reële waarde al meer.”

Spelersmakelaar Nenad Petrovic denkt dat Witsel wel voor 15 miljoen weg kan: “Hij is sterker en jonger dan Mbark Boussoufa en die is voor 8 miljoen naar Anzji gegaan. Ik weet niet of Witsel veel minder waard is dan Romelu Lukaku.”

In Engeland vielen de namen van Chelsea, Arsenal en ManU al. “Hij staat op het lijstje van Chelsea en Arsenal,” weet journalist Simon Johnson, “maar niet in hun top vijf.”

Hetzelfde geluid bij Boukhari: “Witsel is nog geen speler voor United. Het is zo’n beetje als de vraag of Marouane Chamakh goed genoeg was voor Arsenal. Om op de bank te zitten: ja. Om te spelen tegen Blackpool: ja. Voor een CL-match tegen Barça: neen. Vincent Kompany was al veel completer toen hij bij City kwam. Witsel zou er goed aan doen bij een kleinene club als Fulham te passeren, zoals Moussa Dembélé dat goed begrepen heeft.”

Met dat laatste is vader Thierry Witsel het overigens eens: “Axel kan bij de vier beste clubs van gelijk welk kampioenschap meedraaien, maar voor hij naar Real of Barcelona gaat, is het beter dat hij naar een iets mindere ploeg gaat.” (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier