Axel Witsel: “WK niet geslaagd als we kwartfinales niet bereiken”

Axel Witsel wil minstens naar de WK-kwartfinale. © REUTERS

Als de Belgen de VS niet uitschakelen, is het WK in Brazilië geen succes, vindt Rode Duivels-middenvelder Axel Witsel. Dat neemt volgens hem niet weg dat het knokken zal worden tegen de VS.

“We willen echt naar de kwartfinales doorstoten. Lukt dat niet, zouden we bijzonder ontgoocheld zijn en niet over een geslaagd WK kunnen spreken. We hebben de kwaliteiten om de laatste acht te bereiken”, meldde de sterkhouder op het Belgisch middenveld maandag op de internationale persconferentie in de Arena Fonte Nova in Salvador.

Warm voor iedereen

Witsel verwacht zich niet aan een makkelijke partij tegen de Amerikanen. “Het wordt een moeilijke en fysieke strijd. Volgens mij ligt de sleutel op het middenveld. We hebben spelers met kwaliteiten om de match naar ons toe te trekken en de partij te controleren. De coach heeft enkele spelers laten rusten tegen Zuid-Korea, we zijn allemaal fit om 90 of 120 minuten te knokken”, klonk het. “Dat het warm zal zijn, geldt voor beide ploegen. We zijn er klaar voor.”

Gele kaart

De middenvelder van Zenit staat al geel geboekt en mist bij een nieuwe gele kaart een mogelijke kwartfinale. “Daar denk ik niet aan. Ik speel mijn wedstrijd en als ik bij kwalificatie geschorst ben in de kwartfinales, zal iemand anders mij vervangen”, zei Witsel, die zijn verantwoordelijkheid overigens niet zal ontlopen als het tot strafschoppen komt. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier