B-elftal van Zwitserland klopt basiselftal met 2-0

Ottmar Hitzfeld © AFP

Het Zwitserse B-elftal heeft in het Braziliaanse Porte Seguro een oefenwedstrijd tegen de vermoedelijke basisploeg met 2-0 gewonnen.

In een oefenpartij van twee keer dertig minuten scoorden Mario Gavranovic en Blerim Dzemaili voor de pauze.

Bewijzen

De Zwitserse bondscoach Ottmar Hitzfeld hecht echter weinig belang aan de uitslag. ‘Reservespelers willen zich tijdens dergelijke wedstrijden bewijzen, terwijl basisspelers zich vooral niet willen blesseren. Dat was destijds bij Bayern ook altijd het geval’, aldus Hitzfeld, tussen 1998 en 2004 en in het seizoen 2007-2008 bij de Duitse ‘Rekordmeister’ aan de slag. Nadien nam de Duitser de Zwitserse nationale ploeg onder zijn hoede.

Tweede ronde

Onder Hitzfeld beleeft de Zwitserse nationale ploeg hoogdagen. Na een 24 op 30 in de kwalificaties zakten ze als nummer zes op de FIFA-ranking naar Brazilië af. Als reekshoofd werden ze met Frankrijk, Ecuador en Honduras in groep E ondergebracht.

De troepen van Hitzfeld willen volop voor de tweede ronde gaan en hebben nog vier dagen om zich klaar te stomen voor hun openingswedstrijd. Daarin nemen ze het in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia op tegen Ecuador. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier