‘Bacca is zeker van zijn plaats’

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Carlos Bacca verkaste van Club Brugge naar Sevilla. In Andalusië verwachten ze weinig aanpassingsproblemen, ook al is de topschutter van België geen bekende naam voor Spaanse voetballiefhebbers.

In feite heeft Sevilla, dat tussen 2006 en 2010 twee keer de UEFA Cup en twee keer de Spaanse beker won, jarenlang boven zijn stand geleefd.

Vandaar dat het zich nu genoodzaakt zag om zijn sterspelers te verkopen: Manchester City kocht zowel Jesús Navas (21 miljoen euro) als Alvaro Negredo (28 miljoen euro).

Door die transfers is de financiële situatie van de club nu stabiel, bevestigt Rafael Pineda, die voor de krant El País Sevilla volgt. Toch hangen er nog donderwolken boven de club en meer bepaald boven voorzitter Del Nido.

Voor de verduistering van geld uit de gemeentekas van Marbella, waar de advocaat een tijdje raadgever van de burgemeester was, werd hij veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Pineda: “Del Nido ging in beroep, maar zal waarschijnlijk binnen een paar maanden achter de tralies moeten. Of hij dan zal aftreden als voorzitter, is nog niet bekend.”

Bacca: snel en efficiënt

Carlos Bacca kenden ze bij Sevilla niet echt, zegt de journalist in Sport/Voetbalmagazine, “hoewel de technische staf hem al een tijdje volgde. Hij is een transfer van Monchi, de sportief directeur die in het verleden grote spelers heeft binnengehaald maar de laatste jaren iets te vaak de mist is ingegaan.”

“Toch wordt er veel van de Colombiaan verwacht: hij is snel en scoort makkelijk. Op dit moment is Bacca al zeker van zijn plaats in het 4-4-2-systeem van coach Unai Emery. Van de andere spitsen in de selectie, zoals de Roemeen Rusescu, heeft Bacca niet veel te vrezen. Er komt wel zeker nog een andere spits van niveau bij, die dan samen met de Colombiaan de aanval van Sevilla zal moeten dragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier