Balotelli daagt eigen club Manchester City voor rechtbank Premier League

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Het Enfant terrible daagt City voor de rechtbank van de Premier League in een dispuut over een boete die de club hem oplegde.

Enfant terrible Mario Balotelli (22) daagt zijn eigen club Manchester City voor de rechtbank van de Premier League in een dispuut over een boete die de club hem oplegde. Balotelli en Manchester City moeten woensdag voor de rechter verschijnen. De zaak brengt een breuk tussen de speler en de Engelse landskampioen nog wat dichterbij.

Schorsingen

City gaf Balotelli een boete van twee weken loon, goed voor zowat 340.000 pond (418.000 euro), omdat hij vorig seizoen door schorsingen maar liefst 11 wedstrijden moest missen. Dat is zowat een vijfde van het seizoen. De spits kreeg drie keer rood en negen keer geel.

Balotelli tekende beroep aan tegen de boete, maar een onafhankelijk panel van het bestuur van City hield vast aan de straf. De Premier League moet nu voor uitsluitsel zorgen in de zaak.

Niet geselecteerd

Niet alleen naast het veld, ook sportief heeft de Italiaan kopzorgen: tijdens de topper tegen Manchester United op 9 december werd hij al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald en zaterdag viel hij zelfs naast de selectie voor de match tegen Newcastle.

“Mario is niet in vorm en bleef daarom thuis, dat is de enige reden”, vertelde manager Roberto Mancini na de match. “Om zijn plaats te heroveren moet hij werken op trainen en als hij wel speelt, moet hij goed spelen.”

Manchester City kocht Balotelli in 2010 voor 24 miljoen pond van Internazionale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier