Barçaboys troeven Man U af met 3-1

© EPA

De Barçaboys winnen de Champions Leaguefinale. De Engelsen begonnen goed aan de wedstrijd maar in geen tijd namen de Spaanse wonderkinderen het spel over.

Barcelona heeft zaterdagavond in het Wembleystadion in Londen de finale van de Champions League gewonnen. Net als in 2009 waren de Catalanen te sterk voor Manchester United, dat dit keer met 3-1 de boot inging. Rooney gaf de Engelsen voor rust nog hoop met de 1-1, maar Messi en Villa zetten na de pauze de eindstand op het bord.

Engelsen kwamer er nooit aan te pas

Bij Barça kreeg Abidal de voorkeur op Puyol, aan de overkant was er zelfs op het wedstrijdblad geen plaats voor de Bulgaar Berbatov en moest Nani vrede nemen met de bank. Manchester, dat dit seizoen op het kampioenenbal nog niet verloor, begon het best aan de partij maar na tien minuten namen Messi en co over. De Blaugranas dreven de druk op en het was uiteindelijk Pedro die even voor het halfuur de openingsgoal lukte. Goed vijf minuten later stond het alweer gelijk, toen Rooney scoorde uit de eerste echt geslaagde aanval van de Engelsen.

Messi en Villa toveren

De beste kans voor rust was nog voor Messi, maar de Argentijn kwam net te kort op de voorzet van Villa. Tien minuten na rust kreeg Messi te veel ruimte voor de halve maan en verraste met zijn schot de afscheidnemende Van der Sar. Met zijn twaalfde CL-goal dit seizoen evenaarde de Argentijn het record van van Nistelrooy. Twintig minuten voor tijd legde Villa de wedstrijd in een beslissende plooi met een mooie krul. Het geloof bij de Engelsen was weg en Barça tikte zich makkelijk naar de vierde eindwinst in de belangrijkste Europese clubcompetitie. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier