Barcelona en Bayern naar halve finale Champions League (video)

© Belga

FC Barcelona en Bayern München hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League voetbal. Eerder boekten Real Madrid en Borussia Dortmund al hun ticket.

Barça had weinig overschot tegen Paris Saint-Germain (1-1 en 2-2), Bayern schakelde Juventus uit (twee keer 2-0).

Sterk PSG

Barcelona, zonder de niet topfitte Lionel Messi aan de aftrap, had het niet onder de markt met PSG. De Parijzenaars hadden in de eerste helft al enkele kansen en klommen na 50 minuten op voorsprong in Camp Nou.

Het was Javier Pastore die een counter perfect afwerkte. De 0-1 was het sein voor Barça-coach Vilanova om Messi te laten opdraven en de Argentijn liet in de 71e minuut opnieuw zijn grote klasse zien. Een knappe actie van hem belandde via Villa bij Pedro Rodriguez, die de 1-1 tegen de touwen jaste.

Daar bleef het bij, Barcelona plaatste zich voor de zesde keer op rij voor de halve finales van de Champions League.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Van Buyten geblesseerd

In de andere kwartfinale ging Bayern met 0-2 winnen bij Juventus. Bij de kersverse Duitse kampioen startte Rode Duivel Daniel van Buyten in de basis, hij werd na 35 minuten geblesseerd vervangen.

Beide teams kregen woensdag enkele goede kansen, maar het waren de Duitsers die na 64 minuten scoorden via Mandzukic. In de toegevoegde tijd lukte Pizarro nog de 0-2.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dinsdag verzekerden Real Madrid en Borussia Dortmund zich al van een ticket voor de laatste vier van het kampioenenbal. Vrijdag wordt er geloot voor de halve finales, die op 23 en 24 april (heen) en 30 april en 1 mei (terug) gespeeld worden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier