‘Barcelona heeft voorakkoord met Neymar’

© AFP

Barcelona en Neymar hebben in november 2011 een voorakkoord getekend, volgens Catalaanse media.

FC Barcelona en het Braziliaanse toptalent Neymar hebben in november 2011 een voorakkoord getekend, waardoor de Catalaanse club als eerste aan zet is, mocht de 21-jarige aanvaller van het Braziliaanse Santos naar Europa trekken.

Dat meldt de Catalaanse krant Sport. ‘We zijn te weten gekomen dat in november 2011 een contract is getekend tussen Neymar en Barcelona. Dit is de eerste stap in de richting van het aanwerven van de ster van Santos’, zo staat in Sport te lezen.

Clausule

Volgens Sport zou al 10 miljoen euro, op een totaal bedrag van ongeveer 45 miljoen euro, overgemaakt zijn. De transfer zou komende zomer of in de zomer van 2014 afgerond worden.

Sport beweert ook dat het bewuste contract een clausule bevat in geval de overeenkomst niet wordt nageleefd. In dat geval moet iedere andere club dan Barça 80 miljoen euro ophoesten om zich te verzekeren van de diensten van Neymar.

Dit voorakkoord is volgens Sport geen inbreuk op het contract dat Neymar tot de zomer van 2014 aan Santos bindt.

In de smaak

Sandro Rosell, de voorzitter van Barcelona, bevestigde enige tijd geleden dat zijn club geïnteresseerd is om het Braziliaanse toptalent in te lijven. ‘Neymar is een speler die bij onze trainers en scouts erg in de smaak valt. Hij staat dus op onze lijst van mogelijke toekomstige versterkingen’, verklaarde Rosell. (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier