Barcelona herdenkt Cruijff met standbeeld en jeugdstadion

Johan Cruijff. © belgaimage

De Spaanse topploeg FC Barcelona organiseerde een feestelijke tweedaagse ter ere van overleden clubicoon Johan Cruijff. Gisteren onthulden ze een standbeeld voor de Nederlander, vandaag volgt de opening van het gloednieuwe stadion voor de U19.

Ruim drie jaar geleden, 24 maart 2016, overleed ex-voetballer Johan Cruijff (68) in Barcelona nadat hij werd getroffen door longkanker. De Nederlandse aanvallende middenvelder wordt gezien als één van de beste voetballers ooit. Tijdens z’n carrière was hij niet enkel speler van de Catalanen, hij trainde ook twaalf jaar lang het eerste elftal. Na zijn voetbalpensioen verhuisde hij permanent naar Barcelona.

Nu eert Barça hem met een nieuw standbeeld en het Estadi Johan Cruijff, waar ht tweede elftal en de vrouwenploeg hun matchen zullen afwerken. Gisteren was er een officiële plechtigheid met de onthulling van het standbeeld, in aanwezigheid van zijn drie kinderen Jordi, Chantal en Susila.

Vanavond volgt de opening van het stadion met een wedstrijd tussen de U19-ploegen van Ajax en Barcelona. Eind vorige maand werden ook grote muurschilderingen van Cruijff rondom het complex afgemaakt.