Barcelona klopt Real Madrid in eerste Clasico van seizoen

© AFP

De bekerwinnaar haalde het in de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup op eigen veld met 3-2 van de landskampioen.

Barcelona was veruit de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft en had enkele uitstekende kansen, maar gescoord werd er niet.

Na de pauze was het verrassend Real dat in de 54e minuut op voorsprong kwam via de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo, die een hoekschop in doel kopte.

De reactie van Barça liet niet op zich wachten en amper een minuut na de 0-1 hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht dankzij een knappe treffer van Pedro.

Barcelona ging op zijn elan door en een kwartier later mocht de bal op de stip na een fout van Sergio Ramos op Iniesta. Lionel Messi faalde niet, Barcelona 2-1 voor.

Twaalf minuten voor affluiten mocht het thuispubliek in Camp Nou opnieuw juichen. Iniesta zette na een knappe dribbel Xavi alleen voor doelman Casillas, de middenvelder trapte de 3-1 beheerst in de hoek.

Vijf minuten voor tijd kwam Real nog op 3-2 via Di Maria, die een blunder van doelman Valdez afstrafte.

De terugwedstrijd in Bernabeu wordt op woensdag 29 augustus afgewerkt. (Belga/KVDA)