‘Barcelona moet Messi nu verkopen’

© ImageGlobe

Nu Barcelona Neymar heeft gekocht, kan het Lionel Messi maar beter verkopen. Dat vindt de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff.

Nu Barcelona Neymar heeft gekocht, kan het Lionel Messi maar beter verkopen. Dat vindt de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff.

Volgens Cruijff, die in Catalonië schitterde als speler en coach, stevent men bij Barcelona af op een conflict tussen Lionel Messi en Neymar omdat er in de ploeg geen plaats zou zijn voor beide ego’s.

‘Allereerst zou ik nooit Neymar hebben gekocht want zelf hou ik niet van conflicten’, legt de legendarische nummer 14 uit in het Spaanse sportblad Marca. ‘Maar nu hij er is, kan Barça maar beter Messi verkopen.’

Cruijff verduidelijkt zijn controversiële standpunt met een voorbeeld. ‘Alle twee zijn ze vrijschopspecialisten. Wie gaat die vanaf nu trappen? Daarnaast hebben Neymar en Barcelona een deal met Nike terwijl Messi aan Adidas gebonden is. Dit zijn situaties die tot problemen kunnen leiden. Ik zou nooit het risico hebben genomen om Neymar te kopen.’

Volgens Cruijff gedraagt Messi zich een beetje als een dictator op het veld. ‘Maar dat moet je ook zijn als je de beste wil zijn en je prestige op het spel staat. Misschien klikte het daarom vroeger niet helemaal met Et’o en Ibrahimovic. De druk op de schouders van Messi is enorm. Mensen willen hem fantastische dingen zien doen. Om dat te kunnen verwezelijken, moet voor Messi alles perfect in orde zijn.’ (DPA/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier