Barcelona overweegt klacht tegen Mourinho

© Imageglobe/Juan Carlos Hidalgo

Na de zege van Barcelona op het veld van Real Madrid, in de heenwedstrijd van hun halve finale in de Champions League, insinueerde de Portugees dat de Catalaanse club bevoordeeld wordt.

FC Barcelona overweegt om bij de UEFA klacht in te dienen tegen Real Madridcoach José Mourinho. Na de 0-2 zege van Barça woensdagavond op het veld van Real, in de heenwedstrijd van hun halve finale in de Champions League, insinueerde de Portugees dat Barcelona bevoordeeld wordt. Op zijn website laat Barcelona weten dat het de verklaringen van Mourinho onderzoekt met het oog op een mogelijke klacht bij de disciplinaire commissie van de UEFA.

Rode kaart

Mourinho werd tijdens de match door scheidsrechter Wolfgang Stark naar de tribune gestuurd wegens zijn furieuze reactie op een – volgens hem onterechte – rode kaart voor Realverdediger Pepe. Op dat moment was de stand nog 0-0.

Na afloop van de wedstrijd zei Mourinho: “Josep Guardiola (de trainer van Barcelona, nvdr.) is een fantastische coach, maar hij heeft één Champions League gewonnen waarover ik me zou schamen, wegens de schandalen van Stamford Bridge. Als hij dit jaar opnieuw wint, zal dat zijn na de schandalen van Bernabeu.”

De Portugees verwees naar de Champions League van 2009, toen Barcelona in de halve finales Chelsea uitschakelde na enkele omstreden beslissingen van de scheidsrechter. Barcelona won later ook de finale tegen Manchester United.

Mourinho: “Ik weet niet of het is door de publiciteit van Unicef (de shirtsponsor van Barcelona, nvdr.), de vriendschap van Angel Maria Villar (voorzitter van de Spaanse voetbalbond en vicevoorzitter van de UEFA) of omdat ze zo aardig zijn, maar ze hebben veel macht. De rest van ons heeft geen kans”.

De verklaringen van Mourinho:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rode kaart voor Pepe:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier