Barcelona verliest beroep tegen transferverbod en trekt naar TAS

Thomas Vermaelen bij Barcelona © Belga Image

FC Barcelona mag tijdens de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken. Het beroep dat de nieuwe club van Thomas Vermaelen bij de FIFA had aangetekend tegen het transferverbod, is verworpen. Barça legt zich daar nog niet bij neer en trekt naar het TAS.

Concreet mag Barcelona in januari en in de zomer van 2015 geen inkomende transfers realiseren. Dat maakte het Beroepscomité van de FIFA bekend.

Verkopen

Spelers verkopen mag Barça wel en tot eind augustus, bij het sluiten van de huidige transfermarkt, kan het ook nog spelers kopen.

Deze zomer trok de Catalaanse topclub onder anderen de Uruguayaan Luis Suarez, de Fransman Jérémy Mathieu en Rode Duivel Thomas Vermaelen aan.

TAS

De FIFA legt Barcelona ook een geldboete van 450.000 Zwitserse frank op en de club moet ook binnen de 90 dagen de situatie van de betrokken spelers regelen. Ook de Spaanse voetbalbond werd beboet, de RFEF moet 500.000 Zwitserse frank ophoesten.

De reactie liet alvast niet lang op zich wachten. Barcelona is niet akkoord met de beslissing en trekt naar het Internationaal Sporttribunaal TAS, zo meldt de club op haar website.

Inbreuken

De FIFA legde Barcelona begin april een verbod op om gedurende twee transferperiodes (zomer ’14 en winter ’15) spelers aan te kopen. De Wereldvoetbalbond nam die beslissing omdat Barça inbreuken had begaan bij de transfers en registratie van minderjarige voetballers (U18).

De Catalanen tekenden prompt beroep aan, waardoor het transferverbod opgeschort werd tot de uitspraak in beroep. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier