‘Barcelona wil Vermaelen als vervanger van Abidal’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Volgt Thomas Vermaelen zijn ex-Arsenalploegmaats Cesc Fabregas en Alex Song naar Barcelona? De Catalaanse topclub heeft volgens Britse media de Rode Duivel in het vizier.

Volgt Thomas Vermaelen zijn ex-Arsenalploegmaats Cesc Fabregas en Alex Song naar Barcelona? De Catalaanse topclub heeft volgens Britse media de Rode Duivel in het vizier. Barcelona is bezorgd om de gezondheid van zijn Franse verdediger Eric Abidal en ziet in Thomas Vermaelen een geschikte vervanger, meldt de tabloid Daily Mirror. De 33-jarige Abidal onderging in april vorig jaar een levertransplantatie nadat in 2011 een tumor op zijn lever werd gevonden.

Arsenal staat uiteraard afkerig tegen een vertrek van Vermaelen (27), maar Barcelona is volgens de krant bereid om zijn Spaanse aanvaller David Villa te gebruiken als pasmunt.

Volgens The Sun is Arsenal echter meer geïnteresseerd in Victor Valdes. De 31-jarige doelman mag Barcelona op het einde van het seizoen verlaten, want op die manier kan de club nog geld voor hem krijgen. Valdes heeft immers al te kennen gegeven dat hij zijn in 2014 aflopende contract niet wil verlengen omdat hij ‘andere culturen’ wil verkennen. Mogelijk vormt het hoge salaris van Valdes bij Barcelona een struikelblok voor The Gunners.

Arsenal, dat afgelopen weekend door Blackburn Rovers uit de FA Cup werd gekegeld, neemt het vanavond op tegen Bayern München in de achtste finales van de Champions League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier