Barcelona zet Manchester City te kijk en wint nipt: 1-2

© REUTERS

Een in de eerste helft superieur voetballend FC Barcelona heeft bij momenten Manchester City van het veld gespeeld. Toch werd het al bij al nog een nipte uitzege in de heenronde van de achtste finales van de Champions League, mede omdat Lionel Messi een strafschop miste.

De Uruguayaan Luis Suarez was voor Barcelona de held van de avond, met twee doelpunten.

Barça begon uitstekend op het veld van de Engelse landskampioen. Na 16 minuten strafte Suarez zwak verdedigen van Rode Duivel Vincent Kompany af en knalde hij het leer voorbij een kansloze Joe Hart tegen de touwen. Op het halfuur ontbond Messi zijn duivels. ‘Leo’ baande zich een weg doorheen de City-verdediging en speelde Jordi Alba vrij, diens voorzet werd door opnieuw Suarez van dichtbij binnengetikt. Op slag van rust werd het nog bijna 0-3, maar het schot van Dani Alves likte de lat.

Rode kaart

In de tweede helft probeerden de Citizens de bakens te verzetten, maar echt kansen creëren bleek moeilijk. Het was wachten op een geniale ingeving van Agüero en die kwam er na 69 minuten. ‘Kun’ was sneller op de bal dan Piqué en knalde de aansluitingstreffer hoog voorbij ter Stegen. City had moed gevat, maar moest even later wel met zijn tienen verder na de tweede gele kaart voor Clichy. Het bleef 1-2, al had Messi in de slotseconden wel nog de 1-3 aan de voet. Hart hield de elfmeter van de Argentijn echter uit zijn kooi, en Messi kopte de rebound over een leeg doel. Manchester kon uiteindelijk tevreden zijn met de uitslag, nadat het bij momenten dolgespeeld was. Barca is wel favoriet om door te gaan naar de kwartfinales, met een terugwedstrijd in eigen huis voor de boeg.

Juventus

In de tweede partij van de avond, tussen Juventus en Borussia Dortmund, opende Tevez de score na 13 minuten. Luttele minuten later blunderde Chiellini, en kon Reus de gelijkmaker in doel trappen. Twee minuten voor de pauze tikte Morata een gemeten voorzet van Pogba binnen (2-1). Na de pauze werd er niet meer gescoord, Juve trekt met een krappe voorsprong naar de terugmatch in het Signal Iduna Park.