Barcelona zet samenwerking met coach Quique Setién stop

De nieuwe Barça-coach zal zijn handen vol hebben met de kleedkamer die steeds meer de macht heeft overgenomen binnen de club. © GETTY

Quique Setién is niet langer de coach van FC Barcelona. Dat heeft de Spaanse grootmacht maandag laten weten. ‘De nieuwe coach wordt de komende dagen aangekondigd als onderdeel van een uitgebreide herstructurering van het eerste elftal’, meldt Barça.

Barcelona werd vrijdagavond door Bayern München met ongeziene 8-2 vernederd in de kwartfinales van de Champions League, waarna het duidelijk was dat het verhaal van Setién in Camp Nou uit was. Maandag bevestigde Barça het nieuws vervolgens officieel.

Sétien zinspeelde zelf ook al op een vertrek na de 8-2. ‘Natuurlijk zijn de kansen voor mij om trainer van Barcelona te blijven geminimaliseerd’, zei de 61-jarige coach, die in januari Ernesto Valverde opvolgde. Eerder moest hij met Barça ook al de Spaanse titel aan Real Madrid laten.

Barcelona zou de komende dagen de naam van de opvolger bekendmaken, die kadert binnen een ‘uitgebreide herstructurering van het eerste elftal’. Volgens verschillende media zou de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman de favoriet zijn om Setién op te volgen. Van 1989 tot 1995 trad de Nederlander aan voor Barcelona. Met Barça kroonde hij zich vier keer tot Spaans kampioen en in 1992 won hij de Europa Cup 1. (Belga)