Barcelonavoorzitter in beklaagdenbank voor transfer Neymar

Neymar: toptransfer van Barcelona in 2013 © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Barçapreses Josep Bartomeu wordt vervolgd voor belastingontduiking bij de transfer van de Braziliaanse superster. Hij verschijnt voor de rechter in Madrid.

Josep Bartomeu moet zich verantwoorden voor een betaling van ruim vijf miljoen euro aan N&N, het bedrijf van de ouders van Neymar. Op dit bedrag zou Bartomeu geen belastingen hebben betaald, het gaat volgens de Spaanse pers over een belastingontduiking van 2,8 miljoen euro.

Ook ex-voorzitter Sandro Rosell wordt in staat van beschuldiging gesteld. Rosell stapte in januari 2014 op na aanhoudende kritiek rond de transfersom van Neymar. De club betaalde destijds officieel 57 miljoen euro voor Neymar, maar versaste ook een aanzienlijk bedrag van 40 miljoen euro naar het bedrijf van de vader van Neymar.

FC Barcelona reageerde op zijn website onthutst op de nieuwe aanklachten: ‘De club is het niet eens met de uitspraak om Bartomeu en Rosell voor de rechtbank te dagen wegens onrechtmatig handelen bij de transfer van Neymar’.

‘De club werd bij de transfer van Neymar bijgestaan door specialisten in de belastingwetgeving. We zullen dan ook alle nodige documenten aanleveren die de twee kunnen vrijspreken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier