Batshuayi: ‘2018 en nog steeds racistische apengeluiden in de tribunes… echt?’

Michy Batshuayi © AFP

Rode Duivel Michy Batshuayi is tijdens de Europa League-wedstrijd met Borussia Dortmund op bezoek bij Atalanta Bergamo naar eigen zeggen racistisch bejegend. ‘2018 en nog steeds racistische apengeluiden in de tribunes… echt?’, schreef de spits na afloop van de wedstrijd op Twitter.

Zijn tweet ging nog verder: ‘Ik hoop dat jullie er plezier in hebben de rest van de Europa League op televisie te bekijken, terwijl wij doorgaan.’

Michy Batshuayi plaatste zich met Borussia voor de achtste finales van de Europa League. Na de 3-2 zege uit de heenwedstrijd, waarin Batshuayi twee keer scoorde, volstond daarvoor een 1-1 gelijkspel op verplaatsing bij Atalanta. Borussia kon zich geen grote misstap veroorloven en was na de openingsgoal van verdediger Rafael Toloi (12.) lang virtueel uitgeschakeld. Zeven minuten voor tijd bezorgde Marcel Schmelzer de Duitsers alsnog de kwalificatie.

De supporters van Atalanta waren donderdagavond niet aan hun proefstuk toe. In januari werd een tribune in hun stadion reeds voor een jaar gesloten nadat Napoli-verdediger en ex-Genkenaar Kalidou Koulibaly slachtoffer was geworden van racistische spreekkoren tijdens een uitwedstrijd in Bergamo.

Atalanta-voorzitter Antonio Percassi bood na de wedstrijd zijn excuses aan voor het voorval. ‘Eerlijk, ik heb het niet gehoord. Maar als het effectief gebeurd is, ben ik erg droevig en bied ik mijn oprechte excuses aan Batshuayi aan. Dit mag nooit voorvallen’, vertelde hij.

Voor de voetbalspeler zijn tweet verstuurde, waren er al anderen die de racistische geluiden hadden gesignaleerd.