Bayern-coach Jupp Heynckes looft Daniël Van Buyten

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Daniël Van Buyten onderhandelt met Bayern München over een verlenging van zijn contract, dat in juni afloopt.

Daniël Van Buyten onderhandelt met Bayern München over een verlenging van zijn contract, dat in juni afloopt. Trainer Jupp Heynckes, die met pensioen gaat en plaats maakt voor Pep Guardiola, heeft alvast een goed woordje gedaan voor de 70-voudige Rode Duivel.

Wegens zijn aflopende contract werd Daniël Van Buyten al meermaals gelinkt aan andere clubs, waaronder Monaco en enkele Engelse clubs. Het liefst wil hij echter bij Bayern blijven.

‘Ik had al een eerste gesprek met de directie en dat verliep zeer positief. Bayern kent mij en weet hoe hard ik mij inzet. Heynckes heeft een zeer goede evaluatie van mij gemaakt. Hij twijfelt er niet aan dat mijn contract verlengd wordt’, aldus de voormalige verdediger van Standard, Marseille, Manchester City en Hamburg.

Heynckes, die volgend seizoen plaats maakt voor Pep Guardiola, is in het Duitse blad ‘Kicker’ erg lovend over Van Buyten. ‘Daniël is een modelprof en plukt daar de vruchten van. Hij is in perfecte fysieke conditie en niemand heeft zoveel ervaring als hem’, concludeerde Heynckes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier