Bayern München: comeback Heynckes (72) in afwachting van Nagelsmann (30)?

Jupp Heynckes © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Julian Nagelsmann is voor Bayern München eerste keuze om de ontslagen trainer Carlo Ancelotti op te volgen, maar pas vanaf volgend seizoen. Als tussenoplossing werkt Der Rekordmeister aan een tijdelijke comeback van Jupp Heynckes.

Bayern is op zoek naar een nieuwe trainer nadat het vorige week Carlo Ancelotti de deur wees omwille van het teleurstellende seizoensbegin – in de competitie is het ‘slechts’ tweede op vijf punten van Borussia Dortmund en in de Champions League kregen de Duitsers een pak voor de broek op het veld van PSG (3-0). Namen die circuleren zijn die van onder anderen Jurgen Klopp (wel nog aan het roer van FC Liverpool) en Luis Enrique (die na vorig seizoen opstapte bij FC Barcelona), maar helemaal bovenaan het verlanglijstje prijkt volgens de lokale pers Julian Nagelsmann, de trainer van Hoffenheim.

Indruk

Het is geen geheim dat Bayern enorm gecharmeerd is door de pas 30-jarige Nagelsmann, die innovatief en aanvallend voetbal voorstaat. Hij maakt al een tijdje indruk in Duitsland, zo redde hij Hoffenheim in 2016 van de degradatie en leidde hij de club vorig seizoen naar een knappe vierde plaats en Champions League-voorronde. Het leverde hem de onderscheiding van Coach van het Jaar van de Duitse voetbalbond op. Momenteel staat Hoffenheim zelfs op een met Bayern gedeelde tweede plaats in de Bundesliga.

Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann© Belga Image

Bij Hoffenheim houden ze, ondanks het feit dat Nagelsmann een contract tot midden 2021 heeft, al rekening met een vertrek van de trainer. ‘Zo’n buitengewone trainer bij een relatief kleine club houden is uitgesloten’, liet eigenaar Dietmar Hopp zich al ontvallen.

‘Logische’ tussenoplossing

Toch ziet het ernaar uit dat de eventuele komst van Nagelsmann naar Bayern niet voor eerder dan de zomer van 2018 zal zijn. Om de tussenperiode op te vangen, werkt Bayern München volgens verschillende Duitse media aan een tijdelijke comeback van Jupp Heynckes.

Bayern heeft de berichten nog niet officieel bevestigd, maar Heynckes bevestigde wel dat hij een ontmoeting heeft gehad met de top van Bayern en dat de club hem heeft gevraagd om over te nemen tot de zomer van 2018.

Er zijn vier en een half jaar verstreken sinds ik gestopt ben en het voetbal is veranderd

De 74-jarige Heynckes zegt alvast zich ondanks zijn leeftijd ’topfit’ te voelen. Rond is de deal nog niet. Hij wil alles rustig analyseren, zo zei hij aan Rheinischen Post. ‘Er zijn vier en een half jaar verstreken sinds ik gestopt ben en het voetbal is veranderd.’

Jupp Heynckes
Jupp Heynckes© Belga Image

Heynckes nam in 2013 afscheid bij Bayern München met de treble: winst in de Champions League, Duits landskampioen en winnaar van de DFP-Pokal, de Duitse beker. Vóór zijn laatste passage tussen 2011 en 2013 was Heynckes bij Bayern al actief geweest als trainer van 1987 tot 1991 en kort in 2009. Als hij nu tot de zomer overneemt, wordt het dus zijn vierde passage bij de Duitse topclub.

Volgens Bayerischer Rundfunk zou de komst van Heynckes logisch zijn. ‘Het geeft de club de tijd om een langetermijnoplossing te zoeken en Heynckes geniet veel respect in Beieren. Veel spelers met wie hij in 2013 de treble won, zijn nog steeds bij de club en hebben de beste ervaringen met hem’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier