Bayern München kan snelste kampioen van Duitsland worden

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Bayern München kan zaterdag kampioen van Duitsland worden en geschiedenis schrijven: het zou de vroegste titel ooit zijn in de Bundesliga.

Bayern München kan zaterdag kampioen van Duitsland worden en meteen geschiedenis schrijven: het zou de vroegste titel ooit zijn in de Bundesliga.

Als Bayern München zaterdag thuis wint van Hamburg én Borussia Dortmund punten laat liggen op het veld van Stuttgart, is de titel een feit voor Rode Duivel Daniël Van Buyten en zijn ploegmaats.

Record Opmerkelijk is dat Bayern München daarmee de eerste club in de geschiedenis van de Bundesliga zou worden die na amper 27 speeldagen (van de 34) de titel mag vieren.

Het huidige record – na 30 speeldagen in de seizoenen 1972-1973 en 2002-2003 – staat ook op naam van Bayern. De voorbije twee seizoen kroonde Dortmund zich telkens op twee speeldagen voor het einde van de competitie tot ‘Deutsche Meister’.

Niemand twijfelt er overigens aan dat de Duitse recordkampioen snel een 23e titel aan zijn palmares zal toevoegen. Bayern domineert dit seizoen de Bundesliga op indrukwekkende wijze en heeft na 26 speeldagen maar liefst 20 punten voorsprong op eerste achtervolger Dortmund. Ook het doelsaldo is: 69 voor en 11 tegen.

Champions League

Trainer Jupp Heynckes en zijn spelers zijn alvast niet van plan om een eventuele titel dit weekend stevig te vieren. Bayern München heeft zijn zinnen gezet op de Champions League en staat in de kwartfinales voor een dubbele confrontatie met Juventus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier