Bayern München rekent tegen Barcelona op Mario Gomez

© AFP

Alternatief voor Mario Mandzukic toonde zijn scherpte in Duitse beker.

De wegen van Bayern München en ex-topschutter Mario Gomez (27) lijken te scheiden op het einde van dit seizoen. Erevoorzitter Franz Beckenbauer maande de 58-voudige Duitse international al aan andere oorden op te zoeken indien Borussia Dortmundscherpschutter Robert Lewandowski (24) komende zomer het sterrengezelschap van de nieuwe coach Pep Guardiola zou vervoegen.

Het is opvallend dat Der Kaiser zijn landgenoot viseert en niet de Peruviaanse joker Claudio Pizarro (34). Nochtans zijn de cijfers van de rijzige spits fenomenaal. Sinds zijn komst in 2009 voor 35 miljoen euro van VfB Stuttgart maakte Gomez maar liefst 72 doelpunten voor Bayern München in 110 Bundesligaduels. Routinier Pizarro deed drie stuks beter, maar had daar wel drie seizoenen meer voor nodig, zij het in twee periodes (2001/07, 2012/13).

Gomez zelf liet eerder al verstaan de komst van Poolse spits niet te vrezen. “Ik heb van niemand schrik. Het bestuur moet wel open kaart spelen als de komst van Lewandowski een feit is. Tot zolang is het niet mijn taak te reageren op speculaties”, verklaarde hij in de Duitse media. Gomez hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst, want hij staat in de belangstelling van onder meer Manchester City, Chelsea, Juventus en Inter.

Gomez voegde alvast de daad bij het woord. De Duitse aanvaller diende Beckenbauer van antwoord met zijn voeten. Hij maakte tijdens zijn invalbeurt in de halve finale van de VFB-Pokal tegen VfL Wolfsburg een kwartier voor tijd een zuivere hattrick. Trainer Jupp Heynckens zwaaide met lof. “Gomez is een topspits”, opperde de coach. “Ik ben blij voor hem dat hij drie doelpunten maakte.” Met een 6-1-pandoering stoomt de rood-witte machine naar de finale op 1 juni in Berlijn, waar het de winnaar van de confrontatie tussen VfB Stuttgart en SC Freiburg ontmoet. Gomez gaat er ondertussen van uit dat hij op dinsdag 23 april aan de aftrap verschijnt in Beieren voor de heenwedstrijd van de halve finales in de CL tegen Barcelona, door de schorsing van Mario Mandzukic. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier