Bayern München speelt finale Champions League in eigen stadion

© Reuters

Bayern München speelt zaterdag 19 mei in de eigen Allianz Arena de finale van de Champions League voetbal tegen Chelsea.

In de halve finales schakelde de Duitse vicekampioen Real Madrid in een strafschoppenreeks met 1-3 uit. Heen- en terugwedstrijd waren op 2-1 geëindigd.

Chelsea plaatste zich dinsdag al door die andere Spaanse grootheid, titelverdediger FC Barcelona, uit te schakelen. In Camp Nou verzilverde de Engelsen met een 2-2 gelijkspel de 1-0 uit de heenwedstrijd.

Real Madrid had in Bernabeu een 1-2 achterstand op te halen en deed dat dan ook meteen. Na een kwartier stond er door twee doelpunten van Cristiano Ronaldo 2-0 op het bord. In de zesde minuut scoorde de Portugese sterspeler van op de penaltystip, na hands van David Alaba.

In de veertiende minuut trapte hij een voorzet van Mesut Ozil beheerst in doel. In de 27e minuut kreeg ook Bayern een strafschop, voor een duwfout van Pepe op Mario Gomez. Van op elf meter maakte Arjen Robben er 2-1 van, meteen ook de eindstand. In de tweede periode en de verlengingen werd er niet meer gescoord.

De strafschoppenreeks begon dramatrisch voor Real. Ronaldo en Kaka stuitten op doelman Manuel Neuer, terwijl het voor de Duitsers wel twee keer raak was. Toen Toni Kroos miste en Iker casillas de poging van Philipp Lahm stopte, laaide de Spaanse hoop weer op, maar Sergio Ramos trapte hoog over, waarop Bastian Schweinsteiger het plait besliste.

Voor Bayern is het de vierde Champions League-finale. In 2001 won het het toernooi. (Belga/TE)