Bayern München strikt Napoli-doelman Pepe Reina

Pepe Reina © BelgaImage

De Duitse topclub Bayern München heeft de overgang van de Spaanse doelman Pepe Reina zo goed als afgerond.

Reina komt over van de Italiaanse club Napoli, waar hij tot nu ploegmaat was van Rode Duivel Dries Mertens. Bij Bayern wordt Reina de doublure van eerste doelman Manuel Neuer.

Reina ondertekent een contract voor de komende drie seizoenen. “Ik ben heel blij dat ik bij een van de grootste clubs ter wereld kan tekenen”, aldus de 31-jarige ex-Liverpool-goalie. “Coach Pep Guardiola zag in mij iemand die, net als Neuer, vlot kan meevoetballen met de ploeg.” Ook Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Het is niet vanzelfsprekend om een doelman met zo veel ervaring en kwaliteiten te kunnen vastleggen”, aldus Rummenigge. “Bovendien is hij bereid om zich te engageren als het nummer twee van de club. Dit is een zeer goede transfer.”

Pepe Reina brak in 2000 door bij het Spaanse FC Barcelona. In 2002 trok hij naar Villarreal, dat hem drie seizoenen later kon doorverkopen aan het Engelse Liverpool. Daar ging hij in 2013 de concurrentie met Rode Duivel Simon Mignolet uit de weg door naar het Italiaanse Napoli te trekken. De Reds verhuurden hem aan de Serie A-club.