Bayern München wil ook Marco Reus wegkapen bij Borussia Dortmund

Een duel tussen Philip Lahm (L, Bayern München) en Marco Reus tijdens de Champions Leaguefinale van 2013. © IMAGEGLOBE

Na Mario Götze en Robert Lewandowski richt Bayern München zijn pijlen op een andere sterkhouder van Borussia Dortmund: Marco Reus (25).

Borussia Dortmund heeft het niet gemakkelijk om zijn beste spelers aan boord te houden. Midden 2013 verhuisde Mario Götze voor 37 miljoen euro naar Bayern München, deze zomer versaste de Poolse spits Robert Lewandowski transfervrij naar de Duitse kampioen.

Nu wordt er ook hard aan Marco Reus getrokken.

Clausule

De aanvaller/middenvelder heeft bij Borussia Dortmund nog een contract tot medio 2017. In die overeenkomst staat wel een clausule die hem toelaat in de zomer van 2015 voor 35 miljoen euro te vertrekken. Insiders menen te weten dat Reus daar zeker gebruik van zal maken.

Vooral… Bayern München lijkt zeer geïnteresseerd te zijn in Reus, die in 2012 voor 17 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach naar Dortmund kwam.

Het heet dat ze in Dortmund die clausule willen ‘afkopen’ door Reus’ salaris van 5 naar 7 miljoen euro per jaar te verhogen.

Karl-Heinz Rummenigge, de sterke man van Bayern, heeft al opgemerkt dat Dortmund er nooit in zal slagen Reus te behouden. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. (JS/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier