België-Australië op 4 september in Luik, fandag zeker niét op Sclessin

De Rode Duivels na hun terugkeer uit Brazilië © BelgaImage

De vriendschappelijke interland tussen België en Australië wordt op donderdag 4 september om 20u45 afgetrapt in het Stade Maurice Dufrasne (beter bekend als ‘Sclessin’) in Luik.

De fandag van de Rode Duivels, die twee dagen later op 6 september gepland staat, zal dan weer zéker niet op Sclessin gehouden worden. “We zullen de locatie voor de fandag van de Rode Duivels eerstdaags bekendmaken, misschien vandaag al”, meldt KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock.

“We kunnen wel al zeggen dat de fandag van 6 september zéker niet wordt georganiseerd op Sclessin, waar twee dagen eerder wel de partij tegen Australië zal worden afgewerkt.”

De voetbalbond kan voor de wedstrijd tegen Australië (en voor de fandag) niet beschikken over het Brusselse Koning Boudewijnstadion – normaal altijd de thuishaven van de Rode Duivels – omdat de Memorial Van Damme al op vrijdag 5 september (een dag na de wedstrijd) gepland staat.

De fandag en de vriendschappelijke wedstrijd tegen de ‘Aussies’ moeten voor de Rode Duivels de inleiding worden op hun EK-kwalificatiecampagne. Die start op dinsdag 9 september met een uitwedstrijd in het – momenteel erg woelige – Israël.

De voetbalbond uitte wel al meermaals de wens om enkel naar het Midden-Oosten te willen afzakken als de politieke situatie verbeterd is, en verstuurde daaromtrent ook een brief naar de Europese voetbalfederatie UEFA.