België – Ierland wordt geleid door Turkse ref Cakir

Cüneyt Cakir © Belga Image

De Europese Voetbalbond heeft de Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir aangeduid om België-Ierland van zaterdag (15u) in Bordeaux in goede baan te leiden, de tweede wedstrijd van beide landen op Euro 2016.

Dat bevestigt Thibault De Gendt, de Competitions Director van de Belgische Voetbalbond.

Voor de 39-jarige verzekeringsagent wordt het al zijn tweede partij op het EK, dinsdag nog leidde hij het duel tussen Portugal en IJsland (1-1).

Champions League

Cakir, een internationale ref sinds 2008, heeft al een pak matchen in de Champions League op zijn teller en floot afgelopen seizoen nog twee keer een halve finale op het kampioenenbal (Manchester City – Real Madrid en Bayern München – Atletico Madrid). In 2015 leidde hij ook de CL-finale tussen Barcelona en Juventus, ook op het WK van 2014 en het EK van 2012 kwam hij meermaals in actie.

De Rode Duivels spelen zaterdag in het Stade de Bordeaux met het mes op de keel. Ze gingen in hun openingsduel met 0-2 de boot in tegen Italië en kunnen zich geen nieuw puntenverlies veroorloven om hun kansen op kwalificatie voor de achtste finales gaaf te houden. Ierland speelde in zijn openingsduel 1-1 gelijk tegen Zweden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier