België – Rusland: meteen voor groepswinst?

Wilmots en Capello © Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Het valt te hopen dat de Algerijnen de Rode Duivels hebben wakker geschud. Het spel van de Russen zal volgens ons alvast meer ruimte bieden voor de Belgen.

Rusland wordt groepswinnaar, de Belgen eindigen als tweede. Dat voorspelde José Mourinho voor de start van dit WK. Wellicht had ‘The Special One’ daarbij niet gerekend op het gelijkspel van het team van bondscoach Fabio Capello tegen Zuid-Korea in de eerste speelronde. De Aziaten hielden de Russen, vooral dankzij een gigantische blunder van doelman Igor Akinfeev, op een 1-1 gelijkspel en staat tegen België al onder druk: Rusland moet eigenlijk winnen, wil het zijn kansen op kwalificatie voor de achtste finales in eigen handen houden.

Dat kan in de kaart spelen van de Rode Duivels, die na hun moeizame 2-1 overwinning tegen Algerije alleen leider zijn in groep H. Het spel van de Russen zal meer ruimte bieden voor de Belgen, die bij winst meteen zeker zijn van de volgende ronde en mogelijk zelfs van groepswinst. Dat laatste geldt alleen als het duel tussen Algerije en Zuid-Korea geen winnaar oplevert.

Het valt alvast te hopen dat de Algerijnen de Belgen hebben wakker geschud. De zege was verdiend, maar voor hetzelfde geld speelden wij nu met het mes op de keel.

Dé hamvraag is: welke wissels voert Wilmots door in vergelijking met dinsdag. Naast Marouane Fellaini, die tegen Algerije de gelijkmaker tegen de netten kopte, kan hij haast niet meer kijken. Ook Dries Mertens klopt steeds harder op de deur van het basiselftal en wat met Romelu Lukaku? Tegen de Noord-Afrikanen was hij nergens, maar dat was niet alleen zijn fout. Wij geloven dat hij tegen de Russen wél zeer nuttig kan zijn. En wie weet een of twee goals maken?

Mogelijk verdwijnen dus Nacer Chadli en Moussa Dembélé weer naar de bank. Eden Hazard liep tegen Algerije een kneuzing aan zijn teen op, maar zijn wedstrijd tegen Rusland komt wellicht niet in het gedrang.

In Maracana, het meest legendarische voetbalstadion ter wereld in Rio de Janeiro, een ticket voor de volgende ronde veroveren: het zou de voetbalgekte in ons land naar zo mogelijk nog hogere sferen kunnen brengen. ‘Tous ensemble, tous ensemble! Hey! Hey!’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier