België-VS: Klinsmann niet blij met Algerijnse ref

Jürgen Klinsmann: ontevreden omdat de ref Frans spreekt. © REUTERS

Djamel Haimoudi, de Algerijnse scheidsrechter voor de achtste finale België-VS, spreekt Frans. Dat vindt de Amerikaanse bondscoach een oneerlijk voordeel voor de Belgen. “Geen excuses zoeken op voorhand”, reageert Marc Wilmots.

Dat liet hij Klinsmann optekenen tijdens zijn internationale persconferentie in de Arena Fonte Nova in Salvador. De 43-jarige Haimoudi leidde op het WK in Brazilië al twee wedstrijden, Australië-Nederland (2-3) en Costa Rica-Engeland (0-0). “De scheids spreekt Frans en kan de Belgen dus in hun eigen taal aanspreken. In zijn eerste twee wedstrijden deed hij het goed, maar ik ben niet tevreden. Hij komt uit een land dat in dezelfde groep als de Belgen speelde, spreekt Frans en komt uit het land dat wij op de vorige Wereldbeker uitschakelden. Ik geef hem het voordeel van de twijfel, maar soms begrijp ik de FIFA toch niet goed. Hopelijk verloop alles vlot”, aldus de Duitser.

Wilmots: ‘Excuses op voorhand niet nodig’

Marc Wilmots van zijn kant relativeerde. “Ik spreek amper met de scheidsrechter, dus het voordeel dat hij Frans spreekt, haalt niet veel uit. Ik speel zo’n spelletjes niet mee. Ik zou bijvoorbeeld ook kunnen klagen dat we een Algerijnse ref hebben, en dat wij in de groepsfase van Algerije wonnen (2-1). Excuses op voorhand zijn niet nodig. Ik vind overigens dat het niet al te slecht gesteld is met de arbitrage op dit WK.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier